Motoros elszívóernyő

Az Agrikon-Alfa Kft. által kifejlesztett elszívóernyők egyidőben ötvözik az optimális teljesítményű elszívást a nagy gőz- és füsttartalmú környezetekben, valamint az igényes kialakítást.

A nagykonyhák légcseréjéhez a standard méretű ernyők mellett egyedi igényeket is kielégítünk, alkalmazkodva teljesítményben és felszereltségben a különböző méretű és típusú főző- és sütőblokkok mindenkori igényeihez.

A kínált összeállításban megtalálhatóak a fali elszívóernyők, a sziget elszívóernyők, a beépített motoros elszívóernyők, a „normál”, indukciós, friss levegő befúvásos rendszerek, illetve ezek kombinációi. A felsorolt ernyők UV technológiával, valamint tűzvédelmi rendszerrel is rendelhetők.

Az ernyők alapfelszereltségként tartalmazzák a belső térben szerelt IP 54-es védettségű világítótestet, amelyek süllyesztett kivitelben is rendelhetők. Az ernyő tartozékaként rendelhető magasító vagy kiegészítő burkolat, mely igényesen illeszthető pl. az álmennyezetekhez.


Ajánlatkérés Letölhető dokumentumok
bejelentkezés szükséges

Termékleírás

 

A beépített motorral felszerelt elszívóernyők olyan esetekben használhatók, ahol nem áll rendelkezésre központi elszívás, illetve csak bonyolult csatornahálózat kiépítésével oldható meg az elszívóernyő elszívóhálózatra történő bekötése.

További felhasználási lehetőség az olyan központi elszívással rendelkező helyiségekben, amelyekben a tervezett elszívórendszer nem biztosítja azt a légmennyiséget, amely az elszívóernyő rendeltetésszerű üzemeltetéséhez szükséges. Ebben az esetben a motor, mintegy rásegítőként funkcionál.

Az ernyő működése, kialakítása megegyezik EF típusjelű, falra szerelhető, normál kivitelű elszívóernyőével.

 
Motoros elszívóernyő
 
Motoros elszívóernyő működése
 

 

A felszálló szennyezett levegő (1) áthalad a szűrőn (2), ahol az irányváltásoknak köszönhetően a szennyeződések kicsapódnak a szűrő falán. A megtisztított levegő (3) az elszívó ventillátoron keresztül távozik. A szűrő által “megfogott” szennyeződés lefolyik a zsírgyűjtő csatornába (4). Az itt összegyűlt folyadék és szennyeződés a leeresztő csap (5) segítségével könnyen üríthető.

A megfelelő áramlási sebesség beszabályozását a beépített fokozatmentes  fordulatszámszabályozó (6) teszi lehetővé. Az ernyő alatti megfelelő fényerőről világítótestek (7) gondoskodnak.

A beépített motorral szerelt elszívóernyők szálcsiszolt rozsdamentes acélból készülnek. Az alkalmazott lemezvastagság 1 mm.

Az elszívóernyő üzembe helyezhető állapotban kerül leszállításra, a felfüggesztéshez szükséges elemekkel.

Alapfelszereltségként tartalmazza a világítást, légáramlásmérő csapot, az FZ5-ös nagy teljesítményű szűrőt, a centrifugál ventillátort, a hozzá tartozó fordulatszám-szabályozóval.