Elszívóernyők elszívással

Falra szerelhető és sziget kialakításúak

Az Agrikon-Alfa Kft. által kifejlesztett elszívóernyők egyidőben ötvözik az optimális teljesítményű elszívást a nagy gőz- és füsttartalmú környezetekben, valamint az igényes kialakítást.

A nagykonyhák légcseréjéhez a standard méretű ernyők mellett egyedi igényeket is kielégítünk, alkalmazkodva teljesítményben és felszereltségben a különböző méretű és típusú főző- és sütőblokkok mindenkori igényeihez.

A kínált összeállításban megtalálhatóak a fali elszívóernyők, a sziget elszívóernyők, a beépített motoros elszívóernyők, a „normál”, indukciós, friss levegő befúvásos rendszerek, illetve ezek kombinációi. A felsorolt ernyők UV technológiával, valamint tűzvédelmi rendszerrel is rendelhetők.

Az ernyők alapfelszereltségként tartalmazzák a belső térben szerelt IP 54-es védettségű világítótestet, amelyek süllyesztett kivitelben is rendelhetők. Az ernyő tartozékaként rendelhető magasító vagy kiegészítő burkolat, mely igényesen illeszthető pl. az álmennyezetekhez.


Ajánlatkérés
Termékismertető és műkődési elv

 

Az elszívóernyő kiválóan alkalmas a konyhai munkálatok során keletkezett többlethő, és a levegő szennyeződésének eltávolítására a munkatérből.

A KZ2 és FZ5 típusú zsírfogónak köszönhetően a zsírleválasztási hatásfok 60% és 95 % közé esik. Pótszűrő alkalmazásával további javulás érhető el. A zsírfogók tisztántartása egyszerű, könnyen ki- és beszerelhetők. A szűrők által leválasztott folyékony  zennyeződés az elszívóernyő alsó peremén körbefutó gyűjtőcsatornából - az erre a célra kialakított csap segítségével- könnyedén leengeddhető. Speciális tisztítást nem igényel. Az ernyő szívócsonkjain a térfogatáramlás szabályozása céljából fojtószelepek beépítése külön rendelhető.

A felszálló szennyezett levegő (1) áthalad a szűrőn (2), ahol az irányváltásoknak köszönhetően a szennyeződések kicsapódnak a szűrő falán. A megtisztított levegő (3) a szívórendszeren keresztül távozik. A szűrő által “megfogott”  szennyeződés lefolyik a zsírgyűjtő csatornába (4). Az itt összegyűlt folyadék és szennyeződés a leeresztő csap (5)segítségével könnyedén üríhető. A megfelelő áramlási sebesség beszabályozását a beépített pillangószelep (opció) (6) teszi lehetővé. Az ernyő alatti megfelelő fényerőről világítótestek (7) gondoskodnak.

Normál elszívóernyő működése
 
Normál elszívóernyő működési elve