Elszívóernyők elszívással

Falra szerelhető és sziget kialakításúak

Az Agrikon-Alfa Kft. által kifejlesztett elszívóernyők egyidőben ötvözik az optimális teljesítményű elszívást a nagy gőz- és füsttartalmú környezetekben, valamint az igényes kialakítást.

A nagykonyhák légcseréjéhez a standard méretű ernyők mellett egyedi igényeket is kielégítünk, alkalmazkodva teljesítményben és felszereltségben a különböző méretű és típusú főző- és sütőblokkok mindenkori igényeihez.

A kínált összeállításban megtalálhatóak a fali elszívóernyők, a sziget elszívóernyők, a beépített motoros elszívóernyők, a „normál”, indukciós, friss levegő befúvásos rendszerek, illetve ezek kombinációi. A felsorolt ernyők UV technológiával, valamint tűzvédelmi rendszerrel is rendelhetők.

Az ernyők alapfelszereltségként tartalmazzák a belső térben szerelt IP 54-es védettségű világítótestet, amelyek süllyesztett kivitelben is rendelhetők. Az ernyő tartozékaként rendelhető magasító vagy kiegészítő burkolat, mely igényesen illeszthető pl. az álmennyezetekhez.


Ajánlatkérés Letölhető dokumentumok
bejelentkezés szükséges

Termékismertető és műkődési elv

 

Az elszívóernyő kiválóan alkalmas a konyhai munkálatok során keletkezett többlethő, és a levegő szennyeződésének eltávolítására a munkatérből.

A KZ2 és FZ5 típusú zsírfogónak köszönhetően a zsírleválasztási hatásfok 60% és 95 % közé esik. Pótszűrő alkalmazásával további javulás érhető el. A zsírfogók tisztántartása egyszerű, könnyen ki- és beszerelhetők. A szűrők által leválasztott folyékony  zennyeződés az elszívóernyő alsó peremén körbefutó gyűjtőcsatornából - az erre a célra kialakított csap segítségével- könnyedén leengeddhető. Speciális tisztítást nem igényel. Az ernyő szívócsonkjain a térfogatáramlás szabályozása céljából fojtószelepek beépítése külön rendelhető.

A felszálló szennyezett levegő (1) áthalad a szűrőn (2), ahol az irányváltásoknak köszönhetően a szennyeződések kicsapódnak a szűrő falán. A megtisztított levegő (3) a szívórendszeren keresztül távozik. A szűrő által “megfogott”  szennyeződés lefolyik a zsírgyűjtő csatornába (4). Az itt összegyűlt folyadék és szennyeződés a leeresztő csap (5)segítségével könnyedén üríhető. A megfelelő áramlási sebesség beszabályozását a beépített pillangószelep (opció) (6) teszi lehetővé. Az ernyő alatti megfelelő fényerőről világítótestek (7) gondoskodnak.

Normál elszívóernyő működése
 
Normál elszívóernyő működési elve