Elszívók frisslevegő-indukciós befúvással

Az Agrikon-Alfa Kft. által kifejlesztett elszívóernyők egyidőben ötvözik az optimális teljesítményű elszívást a nagy gőz- és füsttartalmú környezetekben, valamint az igényes kialakítást.

A nagykonyhák légcseréjéhez a standard méretű ernyők mellett egyedi igényeket is kielégítünk, alkalmazkodva teljesítményben és felszereltségben a különböző méretű és típusú főző- és sütőblokkok mindenkori igényeihez.

A kínált összeállításban megtalálhatóak a fali elszívóernyők, a sziget elszívóernyők, a beépített motoros elszívóernyők, a „normál”, indukciós, friss levegő befúvásos rendszerek, illetve ezek kombinációi. A felsorolt ernyők UV technológiával, valamint tűzvédelmi rendszerrel is rendelhetők.

Az ernyők alapfelszereltségként tartalmazzák a belső térben szerelt IP 54-es védettségű világítótestet, amelyek süllyesztett kivitelben is rendelhetők. Az ernyő tartozékaként rendelhető magasító vagy kiegészítő burkolat, mely igényesen illeszthető pl. az álmennyezetekhez.


Ajánlatkérés Letölhető dokumentumok
bejelentkezés szükséges

Termékleírás

Ezt az elszívóernyő típust a szagok, illetve szennyeződések intenzív elszívására és a konyha huzatmentes friss levegő ellátására fejlesztették ki. Az indukciós elszívóernyőkkel nem csak a légtechnikai berendezések üzemeltetési költségei csökkenthetők, hanem a fűtési, illetve klimatizációs költségek is.

 

Általánosan elfogadott szabály, hogy a konyhák levegő utánpótlását 75-80%-ban klimatizált friss levegő utánpótlással kell megoldani, míg a fennmaradó 20-25 % a konyhával szomszédos helyiségből áramlik be. Az ernyők által elszívott légmennyiség akár 30%-ának megfelelő térfogatáramot is lehetséges az elszívóernyő munkaterébe pótolni az indukciós technológiának köszönhetően, ezáltal kevesebb fűtött/klimatizált levegőt szükséges elszállítani a konyhából.

Ez azért lehetséges, mert a célszerűen megválasztott rés segítségével az ernyő alatt keresztben áramló segédlégsugár a felszálló gőzt magával ragadja és rávezeti a zsírfogóra.

A keresztsugaras áramlásnak köszönhetően az elszívóernyő alatti  térben alacsonyabb lesz a nyomás, ezért jelentősen javul az elszívás hatásfoka. A zsírleválasztási hatásfok is javul, hiszen a felszálló zsírcseppek már a zsírfogó előtti térben, a segédlégsugárnak köszönhetően kondenzálódnak

 
Indukciós és friss levegő befúvásos falra szerelhető elszívóernyő
 
Indukciós-frisslevegő befúvásos sziget elrendezésű elszívóernyő
 

A friss levegős indukciós elszívóernyők beépítését javasoljuk minden olyan konyhába, ahol a konyhatechnológiai berendezések miatt az intenzívebb elszívás indokolt és szükség van a konyha huzatmentes friss levegő ellátására.

A KZ2 és FZ5 típusú zsírfogónak köszönhetően a zsírleválasztási hatásfok 60% és 95 % közé esik. Pótszűrő alkalmazásával további javulás érhető el. A zsírfogók tisztántartása egyszerű, könnyen ki- és beszerelhetők.

A szűrők által leválasztott folyékony szennyeződés az elszívóernyő alsó peremén körbefutó gyűjtőcsatornából- az erre a célra kialakított csap segítségével- könnyedén leengedhető. Speciális tisztítást nem igényel.

Az ernyő szívó- és befúvócsonkjain a térfogatáramlás szabályozása céljából fojtószelepek beépítése külön rendelhető.

 

Működési elv

 

A felszálló szennyezett levegő (1) áthalad a szűrőn (2), ahol az irányváltásoknak köszönhetően a szennyeződések kicsapódnak a szűrő falán. A megtisztított levegő (3) a szívórendszeren keresztül távozik. A szűrő által “megfogott”  szennyeződés lefolyik a zsírgyűjtő csatornába (4). Az itt összegyűlt folyadék és szennyeződés a leeresztő csap (5) segítségével könnyedén üríthető. A megfelelő áramlási sebesség beszabályozását a beépített pillangószelep (6) teszi lehetővé. Az ernyő alatti megfelelő fényerőt a világítótestek (7) biztosítják. A konyhatérbe bevezetett friss levegő (8) egyenletes eloszlásáról a terelőlemezek (9) és a célszerűen kialakított homlokfelület (10) gondoskodik.

A terelőlemezek alkalmazása méretfüggő. Az indukciós sugár intenzitása (11) az állítható retesz (12) segítségével szabályozható. Ennek mértéke elsősorban a felszálló gőz mennyiségétől függ. A helyes beállításról szakembereink adnak tanácsot. Az elszívóernyő -a felszálló gőz idő előtti lecsapódásának megakadályozása érdekében- hőszigeteléssel (11) ellátott. 

Frisslevegős indukciós falra szerelhető elszívóernyő