Hegesztés

HegesztésHegesztési eljárások

 

  • Fogyó elektródás, inert gázos ívhegesztés (131 MIG)
  • Fogyó elektródás, aktív védőgázos ívhegesztés (135 MAG)
  • Wolfram elektródás védőgázos ívhegesztés (141 TIG/AWI)
  • Ellenállás ponthegesztés (21)
  • Csaphegesztés (78)
  • Bevont elektródás kézi ívhegesztés

 

A rozsdamentes alapanyagok korrózióállóságának megtartása érdekében kiemelt hangsúlyt fektetünk, hogy a rozsdamentes és szénacél  anyagok gyártás során egymástól jól elkülönüljenek, ezért külön üzemegységeket alakítottunk ki számukra.

 

Rozsdamentes hegesztőüzem:

 

Az Agrikon-Alfa Kft. több mint 20 éve piacvezető Magyarországon a rozsdamentes konyhai bútorok gyártása terén. Ebben az iparágban nemcsak a hegesztett kötések szilárdsága kap nagy hangsúlyt, hanem az esztétikai és ergonómiai elvárások is.

 

A nagykonyhai berendezések esetében 0,8 – 2 mm lemezvastagság a leginkább jellemző, de élelmiszeripari feldolgozó berendezések számára gyártott termékek esetében 10-15 mm lemezvastagság is előfordul.

 

Az ebben az üzemben hegesztett termékek között előfordulnak teljesen egyedi darabok, és akár évi 10 000-es darabszámú alkatrészek is.

 

A magas esztétikai elvárások miatt a hegesztési műveletek után igény szerint kollégáink nagy tapasztattal alakítják ki az elkészült termékek végső megjelenését csiszoló, polírozó és varrattisztító berendezéseink segítségével.

Kézi hegesztés

 

Szénacél hegesztőüzem:

 

 

A szénacél termékek hegesztésére kialakított üzemben 1-20 mm lemezvastagságú szénacél termékek összeállítása folyik.

 

Ahogy a rozsdamentes üzem esetében, itt is előfordulnak mind az egyedi gyártású tételek, mind az éves szinten 10 000 darabot meghaladó gyártmányok. A munkaállomásaink daruval szereltek így a hegesztett szerkezetek esetében 500 kg és akár 7-8 m hossz is gyártható.

 

Kézi szénacél hegesztés folyamata

Amennyiben termék széria nagysága vagy a rajzi tűrések indokolttá teszik, a gyártást hegesztő készülékben végezzük. Igény esetén tervező csapatunk megtervezi és a tervek alapján elkészítjük a hatékony gyártást biztosító készülékeket, melynek szükségességét már az ajánlatadási fázisban mérlegeljük.

 

Szintén nagyobb lehívási mennyiségek, vagy nagy ismétlési pontosságot követelő feladatok esetében már ajánlatadáskor felajánljuk a hegesztőroboton történő gyártás lehetőségét, hogy minél optimálisabb megoldást találjunk a vevőink igényeire.

Gépi hegesztés folyamata