Mi az a tropikalizált hűtő? És mivel tud többet, mint egy hagyományos?

Mi az a tropikalizált hűtő? És mivel tud többet, mint egy hagyományos?

2020 június 13

Górcső alá vesszük a hűtőket.

 

Sok tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy egy ipari hűtőnél mit is jelent a tropikalizáltság fogalma. Ebben a cikkben azt a kérdést fogjuk körül járni, hogy mi a különbség a hagyományos hűtőszekrények és a tropikalizált hűtőszekrények között.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy ha Magyarország nem tartozik a trópusi éghajlatú országok közé (bár egyre melegebbek a nyarak), akkor miért beszélünk mégis a tropikalizált hűtőkről? Vannak olyan helyek, ahol nincs is rájuk feltétlenül szükség, mint például egy tökéletesen klimatizált szupermarketben, vagy egy hentesnél, ahol a környezeti hőmérséklet állandóan alacsony, és a páratartalom is szabályozott.

Viszont rengeteg olyan ipari környezet van, ahol egy hűtőnek sokkal nagyobb környezeti hőmérséklettel kell megküzdenie. Gondolok itt elsősorban éttermi konyhákra vagy kávézókra, ahol nem megoldott a munkaterület hőmérsékletének alacsonyan tartása. Ezeken a helyeken a hagyományos hűtők szenvedni fognak, nem tudják huzamosabb ideig a megfelelő hőmérsékleten tartani az élelmiszereket és az élettartamuk is megrövidül. Ezért ilyen esetekben elengedhetetlen a tropikalizált hűtő használata, ami biztosítja a hosszú távú stabil működést.

Tropikalizált hűtőszekrények különböző típusai

A tropikalizált hűtők magasabb környezeti hőmérsékletre és magasabb relatív páratartalom melletti működésre lettek tervezve. Technikailag annyiban különböznek ezek a hűtők a hagyományos társaiktól, hogy nagyobb kondenzátorral rendelkeznek, vagy nagyobb bennük a kondenzátor ventilátor. Ezeknek a segítségével képes a hűtő extrém környezeti hatások mellett is megbízhatóan üzemelni. Manapság egy modern nagykonyha elengedhetetlen eleme egy nagy teljesítményű, minden környezetben stabilan működő tropikalizált hűtő.

Ha további információkat szeretne kapni a tropikalizált hűtőkről, illetve a nálunk elérhető választékból, kérjük vegye fel a kapcsolatot egyik kereskedő kollégánkkal.